Mijn BasisInKomen

Het Basis Inkomen bestaat al. Je kunt er gebruik van maken

Het is geen vetpot, wel een vrijheids vijver

Hier Hoe IK het Doe

En Hoe Ik Mezelf Verantwoord.

Ik hoop dat het inspireert.

 

Mijn inkomen zit 10 % onder het bijstandsniveau.

Dit komt omdat ik jaren gedacht heb dat als ik geld terugkrijg van de inkomsten belasting dat geld dan voor mij is omdat ik teveel belasting betaald heb.

De sociale dienst denkt daar anders over dus ik moet terugbetalen. Zo'n 85 € per maand houden ze in op mijn bijstandsuitkering.  Dit is buiten mijn "schuld", mijn enige schuld.  Nog 1500 € ongeveer 18 maanden te gaan en mijn inkomen gaat 10 %  stijgen. Dat wordt feest!

Verder heb ik ook geen bijverdiensten!

Netto ontvang ik nu 879,44 per maand  en dat is 10.553,28 per jaar (de vakanietoeslag wordt ingehouden)

Daarnaast ontvang ik nog huursubsidie €293, per maand bij een huur van 602,94

Ook nog Ziektenkosten toeslag van €84 bij een premie inclusief eigen risico van 133,32  per maand.

Dus totaal inkomsten 1.257,44 netto per maand.

Naast het adagium, geen schulden maken, leef ik ik met het principe vaste lasten zo laag mogelijk maken. Maar als je ziet dat iets minder dan 50% naar de huur gaat, is de relatieve winst te behalen gering.

Vorig jaar heb ik het uitgerekend. Inkomen minus vaste lasten, vrij besteedbaar bedrag per dag € 10,35. Daar moet ik dus van eten en alle andere gekke dingen van doen.

Dan ben ik ook nog vader van 2 geweldige kinderen, in co-ouderschap, dus ik ben verantwoordelijk voor 50% van de kosten van de kinderen, of te wel de kosten voor 1 kind.

Voor mijn zoon (bijna 10 jaar) ontvang ik € 342 kindgebonden budget per maand en 80 € kinderbijslag per maand. Dus voor hem is 422 € per maand beschikbaar dus €14 per dag.

Anders geredeneerd, met zijn tweeën hebben we 1.678,44 ter beschikking waar alles van betaald moet worden. Dus €56 per dag all inclusive!

En dat lukt tot nu toe, het is geen vetpot en geen barre armoede maar gewone armoede, waar je als je uitspattingen als uit eten en reizen ontzegd, geen tegenvallers als een ontploffende wachmachine of gestolen fiets tegenkomt, van te leven valt zonder je waardigheid te verliezen of te frauderen.

Dus met een basisinkomen van €1000,- per volwassenen en 500 € per kind onder 12 jaar, kun je een heleboel mensen bevrijden en heel veel creatieve,constructieve en lieve energie vrijmaken.

Zo kan ik mijn knderen na school zelf opvangen zonder afhankeleijk te zijn van de zwaar gesubsidieerde na schoolse opvang.

Zo kan ik mijn vrijwilligerswerk doen, zonder de ambtenaren of de chefjes naar de mond te praten.

Mijn eigen maatschappelijk relevante projecten opstarten en uitvoeren.

Mijn ecologische en economische voetafdruk zo klein houden dat de maatschappij er bij wint, en niet hoeft toe te leggen om de middenklasse aan het werk te houden en de echte rijken uit de wind te houden.

EEN REDELIJK BASISINKOMEN, BETAALT ZICHZELF DUBBEL EN DIK TERUG.

Als ik alleen naar me zelf en goed om me heen kijk.

BASISINKOMEN

Het is geen zee van vrijheid!

Maar een vijver, die hoe mnder begrenst, een kweek en broedplaats kan  worden voor innovatieve maatschaapelijke vernieuwing en ouderwetse zorgzaamheid.

Verder ben ik actief bij

www.flevopark,nl

en ben ik de Taskforce Groen en Duurzaam Indische Buurt aan het vormgeven.

 http://indischebuurtbalie.nl/organization/2635/task-force-groen-en-duurzaamheid-indische-buurt

 

 

 

Belasting Toegeeigende Waarde

In de discussie over het basisinkomen wil ik vooral de nadruk leggen op het recht van ieder op een rechtvaardig deel van de gemeenschappelijke rijkdom het gemeenschappelijk eigendom, zoals onze lucht water en aarde. Uitgekeerd via een negatieve belasting, het basisinkomen.

Wie meer dan het politiek vastgelegde minimum verbruikt betaald daarover belasting.

 

 Basisinkomen Tegen Wellust